My Sensa

Trots op uw Sensa? Op deze pagina kunt u uw fiets laten zien aan anderen.
Ook staan er fietsen op van andere Sensa liefhebbers, zodat u elkaars trots kunt
bekijken en over elkaars fietsavonturen kunt lezen.

Om ook uw aluminium of carbon raspaardje op deze pagina te krijgen, kunt u een
mailtje sturen. Voeg in dat mailtje een zelf gemaakte foto van uw fiets en vernoem
de specificaties.
Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar de ervaringen met uw Sensa, dit kan door een
korte recensie of aan de hand van een leuke fiets-anekdote.

Of u nu recreatief fietser bent of wedstrijdrenner, op deze pagina is ruimte voor
elke Sensa.

Veel kijk- en leesplezier!

Zoals op vakantie

Via Onderweegs in Italië kregen we de volgende inzending:

Tijdens onze voorbije fietsvakanties hadden we het voorrecht om 4 maal te genieten van de Sensa kwaliteit.
Dit kenden we totaal niet, maar het was iets waar we heel tevreden over waren.
Christine was nu aan een nieuwe fiets toe maar helaas is Sensa bij ons hier enkel vindbaar voor racefietsen.

Gisteren is het er eindelijk van gekomen. We zijn heel speciaal afgezakt naar Nederland. Een rit van 270 km bracht ons tot Wormerveer waar we heel vriendelijk werden ontvangen en begeleid. De keuze viel uiteindelijk op de Superlite Deore.
Een aantal vrienden die de fiets reeds zagen en aanvoelden waren er ook heel enthousiast over.

Dit jaar werd ons bij de fietsvakantie in Umbrie een Bianchi fiets voorgeschoteld. Deze was ook prima maar toch prefereerden we de Sensa.

Christine & Danny

Samen toeren

Nadat ik begin 2014 een prachtige knalrode Trentino SL had aangeschaft, begon het bij mijn vader ook te kriebelen om het racefietsen weer op te pakken. Hij heeft vanwege mijn enthousiasme en de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit uiteindelijk eveneens voor een racefiets van Sensa gekozen. In dit geval een mooie Romagna met Shimano 105 uitvoering.
Nu toeren we af en toe samen door het Brabandse land, dat zijn onvergetelijke momenten om nog mee te mogen maken met mijn vader van inmiddels bijna 70 jaar!

Arko Scheepmaker

Geen poespas

In april 2013 besloten om een racefiets te kopen na lang gefietst te hebben op een hybridefiets. Tevens had ik besloten, na vakantie in Frankrijk bij de Mont Ventoux, om deze berg te gaan bedwingen in afzienbare tijd. Echter hier moest wel een racefiets voor komen. Tijdens mijn oriëntatie ben ik uitgekomen bij Sensa. Hierop naar mijn dealer Sigmans gegaan in Bakel. Daar zag ik de witte Sensa Romagna staan en was direct verkocht. Ik ben hierop een proefrit gaan maken om te zien of de fiets ook lekker fietste. Zonder twijfel was dit de fiets welke ik wilde hebben.

Na de proefrit rond de tafel gaan zitten en in gesprek gegaan over wat ik wilde gaan doen. Ik heb toen gezegd dat ik een recreatieve fietser ben dus niet direct het duurste van het duurste nodig heb op de fiets. Na dit gesprek uitgekomen op de Sensa Romagna afgemonteerd met de shimano 105 groep (triple) en de supra rrcomp velgen. Verder een 11-28 cassette achter.
Op het moment dat ik de fiets afgeleverd kreeg ben ik direct elke week kilometers gaan maken en raakte ik meer en meer verliefd op het fietsen met de racefiets. De Sensa is een perfecte fiets en is voor mij de beste keuze geweest.

Op donderdag 12 september 2014 was het dan zover. In deze nacht vertrokken richting Frankrijk naar Mazan aan de voet van “de kale berg”. Na een goede nachtrust aldaar op zaterdag 14 september 2014 vanaf de camping vertrokken richting Bedoin om daar te starten aan de klim van de Mont Ventoux. Na bloed, zweet en tranen bereikte ik binnen een tijd van 2 uur en 20 minuten de top van “de kale berg” op mijn Sensa.

Na wat foto’s gemaakt te hebben aldaar aan de afdaling begonnen. Eenmaal beneden was het voor mij duidelijk. Ik wil niets anders meer dan een Sensa racefiets. Wat een geweldige fiets is dit. Geen poespas, maar gewoon doen waar een racefiets voor is. Lekker hard en ver fietsen op vlakke wegen, soepel en goed berg op en hard afdalen van de berg alsmede de bochten zeer soepel rijden.

Remon Smits

Vertrouwde Travel Lite

Begin 2014 was het tijd voor een nieuwe fiets. Mijn vrouw rijdt al een tijdje op een Sensa Cross en is daar tot op de dag van vandaag zeer tevreden over. Mijn oog viel echter op de Sensa Travel Lite. Wat een heerlijke fiets is dit! Ik heb gekozen voor de LX-XT uitvoering en voor de Magura HS-11 Hydro Brakes. Omdat de fiets ook voor Woon-Werk-verkeer bestemd is, heb ik er een kettingbeschermer op laten zetten. Kort geleden heb ik de pedalen vervangen voor SPD pedalen, welke geschikt zijn voor zowel race- als gewone schoenen.

Op 6 september 2014 heb ik met 7 anderen voor een goed doel de Alp d’Huez beklommen. Iedereen met een racefiets, behalve ondergetekende. Ik wilde persé met mijn eigen vertrouwde Sensa TraveLite naar boven. En dat is zoals jullie op de foto kunnen zien prima gelukt!

Henk Bos

Volle bak gaan

Laatst mijn Sensa Romagna met 105 groep gekocht.
Een zeer stabiele racer die goed rolt en perfect schakelt met een zeer nette afwerking.
Na de eerste kilometers voelt het dan ook vertrouwd en comfortabel aan waardoor je volle bak kan gaan.
Ik weet zeker dat ik hier veel plezier aan ga beleven.

Tjark Jan Wierenga

Stilleven

Ik heb een Sensa Sella 29er Comp gekocht een aantal weken geleden.
En heb de eerste 500km erop zitten.
Heerlijke bike om de Oostvaardersplassen in te gaan, maar ook gewoon op de weg.
Hij rijdt super!

Nico Klein

Hier waak ik

Ik heb er nog een met mooie groene kabels kunnen bemachtigen; een Romagna 105 afgemonteerd. Van de mountainbike nu opnieuw naar de weg. Onze trouwe viervoeter Ollie houdt hem in de gaten...

Berry Veenhof

Trots op mijn Sensa

Na diverse fietsen te hebben bereden in de afgelopen jaren, nu gekozen voor een echte trekking bike. Omdat de Sensa Travel lite LT-XT zo aantrekkelijk geprijsd was, heb ik voor deze fiets gekozen. Mijn fietsenhandelaar, Tom Rooth, bracht mij op het spoor van Sensa. En ik geniet elke dag van deze fiets! Begin augustus 2014 heb ik met mijn vrouw vanuit Bussum een rondje Oost-Nederland gemaakt in 5 dagen. Het frame is goed stijf, ook met veel bagage, terwijl de fiets toch licht in gewicht is. Ook zijn de 2 meegeleverde bidons erg prettig. De fiets schakelt soepel en glijdt lekker over het asfalt. Ook rij ik er veel mee over de heide, door de polder en door het bos. Echt waar voor je geld! Afgemonteerd met uitstekende onderdelen en wel een paar honderdjes voordeliger dan de gesettelde merken. Bedankt, Sensa.

Bert Logtmeijer

Bestemming bijna bereikt

Tevreden als ik ben over mijn Sensa Calabria Special limited zijn we ook bij Sensa gaan kijken toen we trekkingbikes zochten. De keuze viel op de Travel Lite met LX-XT mix.
Deze fietsen hebben ons prettig en probleemloos in 12 dagen en 1140 km. (8593 hoogtemeters) naar onze bestemming Steinach am Brenner (Tirol) gebracht en twee dagen later zijn we nog even 113 km. doorgefietst naar Bolzano (Italië). Het verhaal van deze reis staat op www.aafkeprinsen.nl/fietsreis-naar-steinach. We hebben de fietsen uitgezocht in een LX-XT mix maar omdat cranks en shifters onverwacht toch geen LX of XT bleken te zijn, is onze dealer ons hierin prettig tegemoet gekomen. We konden het niet vinden op de meegeleverde zadels vandaar dat we die vervangen hebben en we hebben de fietsen voorzien van een lowrider voor de fietstassen voorop. Het was een prachtige vakantie en we hopen na deze reis opnieuw mooie fietstochten op deze Sensa’s te maken. Op de foto: Voor het Huis met het Gouden Dak in Innsbrück. Bestemming bijna bereikt...

Aafke Prinsen

Peter in actie

De foto van mij en mijn Sensa Giulia uit 2012. Afgemonteerd met Shimano Ultegra 3x10 en Fulcrum Racing 1 wielen. Ben er nog altijd zeer tevreden over en ik raad het merk bij een ieder aan! Een prima fiets om zowel mee te toeren als wedstrijden mee te rijden.

Op de foto een actiemoment van een fietstocht in de Harz.

Peter Wesseling

Prettige kilometers

Happy customers

Our Swedish dealer Cycle Mode sent in some pictures of a few of there happy customers. 

Afzien in stijl

Na vele mooie kilometers op mijn Bianchi te hebben weggereden, werd het tijd om een stapje hoger te gaan. Na een goede meting bij Profile Sjaak Snel te Oud-Beijerland kwamen we al snel bij Sensa uit.
In eerste instantie viel de keuze op de Guilia, maar na het voorstel dat deze omgezet kon worden in de Rapido was ik snel verkocht. Want hoe cool is het om als meisje op de enige Rapido in de Hoeksche Waard door de polders te suizen!

De Rapido is gecustomized met Full Ultegra 11-sp groep (double) en Carbon Supra RC-58 wielset.
Op 28 juni staat de Styrkeprøven op de agenda, een race in Noorwegen (Trondheim - Oslo) van 540 km binnen 24 uur.
Het wordt de ultieme tocht, voor zowel de fiets als mijzelf. Beide hebben er in ieder geval onwijs veel zin in, dat staat vast!

Ik hoop nog vele kilometers te maken op deze heerlijke machine!

Claudia Schoenmaker

Ps. Claudia en haar Rapido hebben de race van 540km in een prachtige tijd 22:09:23 afgelegd, dus ruim binnen 24 uur. Wat ons betreft een topprestatie!

Als een speer!

Tussen alle flitsende racefietsen & mountainbikes een tot moederfiets getransformeerde Superlite!

Ik had een moederfiets van rond de 30kg en besloot om in het voorjaar 2014 deze Sensa Superlite aan te schaffen bij Fiets Centraal Ermelo. Met z'n 13,8 kg een verademing en opluchting. Met het nieuwste Bobike zitje achterop gaan mijn dochter en ik als een speer door het verkeer. Ik ben erg tevreden en ik vind deze fiets en achterzitje echt een aanrader voor andere moeders. Want als de kinderen achterop zitten, zijn ze vaak al 15 kg of meer. Dan is het prettig als je fiets lekker licht is. En als ik er alleen op rijd moet ik me inhouden om niet achter groepjes wielrenners aan te rijden :-)

De vast voorvork bevalt prima, daar krijg ik wel eens vragen over. Nederland is gezegend met mooie vlakke fietspaden, dan voegt een verende voorvork niet zoveel toe en leidt het alleen maar tot energie verlies.
Al met al een superfiets met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Frederike van 't Ende

Danish sprint champ

John from Future Sports is one of our Sensa dealers in Denmark. He made his wife a nice Sensa Dura TimeTrial bike. And with this bike she competed on the Danish Sprint Triathlon Championships. This is a triathlon where you need to swim 750m, bike 20km and run for 5km. And guess what? She won and became Danish Champion! So we would like to congratulate here with this victory and honour her with a nice picture on our website.

Black & White

Hierbij een foto van de Sensa Romagna Special fietsen welke mijn vrouw en ik afgelopen week aangeschaft hebben. De witte is voor mijn vrouw en de zwarte is voor mezelf.
Beiden fietsen zijn keurig netjes 105 afgemonteerd en klaar voor vele kilometers fietsplezier. De eerste kilometers zitten er inmiddels op, wat een heerlijke fietsen.

Nico van der Elst

4 Mountains

I'm the proud owner of a beautiful Sensa Merano TNT Pro with only slight personalization (saddle, handlebar and stem). I even have the original Supra tires that are actually performing very well. We have just finished our first race, a 4 days 2 persons team extreme cross-country marathon called 4 Mountains in Romania, 200+ km with 6000 m of climbs. I get along very well with the bike and we managed to get to the 6th place overall out of 45 teams, my best result yet in many years of racing. So here is a picture of us on our third day when the track crosses a rocky mountain river 24 times. I am looking forward for the future experiences and races that I will have with my nice new and reliable Sensa.

Horatiu Campian from Romania

Les cimes de Waimes

Zalige fiets!

Na 3 jaar met een Merida mountainbike te rijden heb ik dit jaar voor deze Sensa Merano TNT Pro gekozen.
Wat een licht en stijf frame!

Ik heb de marathon "les cimes de Waimes" probleemloos kunnen uitrijden! :-)

Jonas Janssens

29-er: Ja of nee?

Mijn nieuwe trots, een Sensa Merano TNT Pro 2014. Deze Merano is volledig XT afgemonteerd. Als accessoires heb ik een Bryton fietscomputer, Scicon zadeltasje en een LED-lamp van Sigma toegevoegd.

Eerste kilometers zitten er op, een super fiets! Ik heb even getwijfeld of ik wel of geen 29-er zou nemen. Maar achter ben ik erg blij met mijn keuze! De Merano heeft een complete en goede afmontage.

Edwin Kuiper

Net op tijd

Nadat ik lang tegen een andere fiets zat aan te hikken, kwam Sensa in het voorjaar van 2013 met een mooie actie voor de Sensa Calabria. Toen heb ik de knoop doorgehakt en 'm via Lindenholz laten komen. In de triple uitvoering. Nog net op tijd voor m'n deelname aan Alpe d'Huzes.
Ik heb de remmen laten vervangen door origineel Ultegra en de tandwielen achter door Ultegra met iets lichtere verhoudingen. Ik rij nu wel wat eerder op het grote blad voor maar hoef niets te wisselen als ik de bergen in ga. En mijn Calabria is nu echt met recht full Ultegra.
Het is een heerlijke fiets waarop ik graag mijn kilometers maak!

Hank Prinsen

Een goed huwelijk

Na enkele slechte ervaringen met Raleigh en Cube heb ik nu gekozen voor een Sensa Romagna 105 Triple. Mijn vrouw had er afgelopen jaar al één aangeschaft, de wit/blauw/groene. Toen ik bij Klamer in Hoogezand kwam voor een beurt voor de Cube bleek dat ook hij groot fan is van Sensa.
Aangezien de Cube een mislukking bleek heb ik die daar achtergelaten en ben op de Sensa weer naar buiten gereden.
Heerlijke fiets voor hopelijk vele kilometers racefun, alleen of samen met mijn vrouw. Saillant detail; Sensa komt uit Almelo en zo ook mijn vrouw. Moet een goed huwelijk worden!

Ephraim de Rooij

Een plaatje

Sinds 28-03-2014 ben ik de trotse eigenaar van een Sensa Calabria Super Special Limited Edition. Hiervoor ben ik bij mijn dealer in Ermelo geweest. Na een uitgebreide meting en goed advies nam ik met plezier mijn fiets in ontvangst!

De combinatie van het stijve carbon frame en een Ultegra 6800 2X11 groupset met FSA Gossamer 50-34 crankstel en Shimano R561 remmen zorgt voor zeer comfortabele ritten.

De eerste week en in de toekomst is hij goed voor vele kilometers fietsplezier.
En zeg nou zelf, is het geen plaatje?

Jaap Beumer

Strijd tegen de klok

Dankzij zijn nieuwe Sensa Dura Pro kan Gerard Oomen met frisse moed het tijdritseizoen in!

Modder happen!

Lukas Geerts nam zijn Fiori TNT mee naar het Teutoburger Wald. Hierboven het resultaat van een dagje modder happen. De fiets voldoet prima aldus Lukas.

Twee Sensa-generaties

Sinds midden vorig jaar hebben mijn vader en ik een Sensa racefiets aangeschaft.
Ik ben gestart met een Sensa Prima. Als startfiets is dit ideaal! Mijn vader heeft een Sensa Umbria gekocht.
Onze lokale dealer raadde ons de fietsen aan als zijnde een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.
Samen maken we nu geregeld tochtjes met ons tweeën en soms ook met een aantal vrienden.
Hier in de onze streek, de Vlaamse Ardennen, zijn er voldoende mooie wegen om langs te fietsen.
Ik ben zeker dat we nog veel plezier zullen beleven aan onze Sensa's.

Tom en Patrick Vandermeersch

Dik in orde

Dit is mijn Sensa Giulia Supremo Ultegra Di2 van 2014. Heb hem sinds 01-03-14. Ik kan dus nog weinig zeggen over zijn weggedrag, maar als ik de reviews mag geloven dan is dat dik in orde! De fiets is afgemonteerd met Full Ultegra DI2 compact.
Om het "Beest" compleet te maken heb ik Supra RC58 carbon wielen laten monteren.
Deze racefiets heb ik gezien op de beurs in Utrecht en dacht toen al; deze gaat hem worden! Voorheen reed ik op een Cannondale Synapse.
Ik hoop en denk dat ik met deze Sensa nog vele veilige kilometers ga maken.

Bas Kamps

Eerste toertocht

Nu het weer steeds beter wordt en de eerste toertocht van jaar gereden is kan ik alleen maar tevreden zijn over hoe de Guilia aanvoelt en presteert.
De afmontage met de Ultegra compact en de Supra RA38 wielen maken het rijden van de toertocht tot aangename bezigheid.

Gertjan Rieke

Elke klap raak

Ik mountainbike nu alweer zo’n kleine 10 jaar en heb nu mijn derde mountainbike aangeschaft bij Ed’s Bike Shop in Baarlo.

De Sensa Pordoi SFB Pro, dus volledig Shimano XT afgemonteerd.

De eerste 500 km zitten erop en ik ben laaiend enthousiast over mijn aanschaf.
Persoonlijk vond ik de overstap van 26” naar 29” te ver gaan, het voelde niet goed.
Met de 27,5” heb ik een meer dan uitstekend alternatief gevonden.
Ten opzichte van mijn oude Vision Rebel 26” van Dahmen Cycling heb ik nu een nog stijver composiet frame.
Iedere klap is raak! Wat een drive zit er in dit paradepaardje!
Deze MTB stuurt enorm direct en dat vind ik erg prettig omdat ik van technische parkoersen en singletracks houd.
Verder voelt deze hardtail zeer comfortabel aan, echt geweldig.
Alleen de voorrem heb ik voorzien van een 180 mm remschijf, dan heb je toch net even wat meer te vertellen.

Piet Keunen, Sevenum

Ready to go!

Na jaren rijden op een Koga, ga ik nu racen op deze mooie Sensa Giulia Di2 met Supra RC38 wielen.
En de fietskledingset in dezelfde kleuren maakt het geheel mooi af.
Ik ben denk ik een goede testcase voor Sensa. Ik rijd veel kilometers en ben niet één van de lichtste!

Harm Greveling

Op alle fronten Sensa

Hierbij foto's van mijn Sensa’s, alle drie aangekocht in 2013.

Mijn paradepaardje is mijn Sensa Giulia Matt Black. De fiets is uitgerust met volledig Ultegra DI2. Ik heb er een Prologo zadel op gemonteerd en een set FFWD F6R zwart-wit wielen. Standaard heb ik een carbon zadelpen, stuur en stuurpen van Supra RaceLine laten monteren.

Ik maak 13.000km per jaar op de fiets en 75% van de kilometers werden met deze Giulia gedaan. Hij rijdt enorm zalig. Heel vinnig, maar toch comfortabel. Op hoge snelheid is het echt een trein. Super tevreden.

Dan heb ik in augustus een Sensa Fermo cyclecross fiets gekocht. Niet echt om mee te crossen maar vooral om in de winter op de weg mee te rijden.
Heb er dan ook een stel Speed alu wielen op gemonteerd om op de weg te rijden. Ondertussen heb ik er ook wel wat mee in het bos gereden.
Voor zijn prijs is het een degelijke winter bike.

In oktober heb ik dan nog een Sensa Fiori TNT Pro gekocht.
Full carbon en full XT afgemonteerd. Zelfs de naven van de wielen.
Ik heb er een Prologo zadel op gezet. Stuur en stuurpen zijn van Ritchey en de wielen zijn tubeless gemaakt.
Ik moet bekennen; dit is echt een top bike! Na 7 jaar met mijn oude mountainbike gereden te hebben en de overstap gemaakt te hebben naar de Fiori, was het of ik van een Lada naar een Ferrari ging. Ook weer vinnig na de bocht, licht en stijf.

Zoals u kan lezen, ben ik een tevreden Sensa rijder!

Vincent Loix

Alles in kleur

Nou, daar ie dan; mijn prachtige Sensa Giulia. Afgemonteerd met een prachtig SQLab zadel en helemaal afgemaakt met de prachtige Supra Carbon velgen. Allemaal in kleur!

Mad dog?!

Even dogs like our bikes proving this picture of Mikael Henriksson. He rides a Sensa Fiori TNT Pro with an upgrade to Shimano XTR. Together with his dog, Michael rides his bike while the dog pulls him.
Mikael and his dog did even compete at the World Championships and the got 4th overall. Mikael got a stone in his eye on the first day so he could only see with one eye on the second day.

Lekker veel klimmen!

Sensa Romagna met Shimano 105. Ik heb de fiets nu bijna 4 jaar maar hij bevalt nog super en is nu helemaal naar m’n zin wat specificaties betreft.

Volgend jaar weer lekker veel klimmen!

Marco van Kampen

Superlite op de Alpe

Ik heb in september 2013 Alpe d'Huez beklommen met mijn nieuwe Sensa Superlite LX.
Hij fietst lekker licht en schakelt goed.

Martha Ferwerda

Fotogeniek

Na jaren tot volle tevredenheid op een Koga Confidence te hebben gereden, heb ik nu de knoop doorgehakt en heb de Sensa Sella TNT Tour Special aangeschaft.
Dit heb ik puur voor mijn hobby gedaan. Ik doe namelijk aan digitale natuurfotografie, zie hiervoor www.jvdhnatuur.nl.
Met deze fiets kan ik namelijk op plekken komen waar ik met de Koga moeilijk of niet kon komen, omdat je in de natuur niet altijd goede fietspaden hebt.
Met de Sensa Sella TNT Tour Special kan ik goed door de bossen fietsen zonder dat je alle kanten op glijdt.
Ik rij ongeveer zo’n 18.000 kilometer per jaar op een fiets dus ik heb eerst de Sensa eens flink aan de tand gevoeld en de nodige kilometers gereden op de weg en in de bossen.
Het viel me gelijk op dat de fiets een heerlijke zit heeft, want een fiets moet als gegoten zitten vind ik. Verder is de fiets redelijk wendbaar. Dat viel me erg mee gezien de 29inch wielen.
Hij schakelt super en eenmaal op snelheid kun je die snelheid behoorlijk lang vasthouden.
Ik ga wel even een setje wielen erbij bestellen want als je zoals ik dagelijks in de bossen rijdt, dan wil je nog wel eens wat stuk rijden. Ook heb ik er een goede verlichtingsset bij gekocht omdat ik regelmatig in de avond thuis kom van de tochten die ik maak.
De fiets bevalt me uitstekend en wat prijs/kwaliteitsverhouding betreft is het een zeer goede aankoop geweest.

 

Jaap v.d. Heide

Enthousiaste dealer

Enthousiaste dealer Ital bike parts uit Harderwijk, met zijne eigen Sensa Giulia Supremo. Deze is afgemonteerd met Campagnolo Super Record EPS en Marchisio T800 dark label wielen.

Eerste klim

Op de top vd Mont Ventoux in een hele mooie tijd voor de ''eerste'' klim van mijn leven.

Ik fiets sinds April 2013.....

De Giulia is ook bij afdalen, met snelheden van rond de 73 per/uur, zo strak als een huis!
Kijk dan weet je dat het goed zit met Giulia.

Ik heb de Special Deal met Full Ultegra en RA30 wielen. Perfect!!

Edwin van Casteren

Sensa at the World Championship 2013

My World Championship Race did not go the way I wanted it, but here is a diary of the experience...

I got up on Saturday morning at 5am! As the race started at 8:30, I had my Breakfast and then we headed of to the Race Start. Cycling Ireland had everything laid out and ready for us at the Start. We had World Class Mechanics with us so my Sensa Guilia was in top condition!

I was nice and relaxed before the start and was looking forward to the Race. The first 60km of it were pan flat, until we got to Florence, where the climbs were. We reached Florence and entered the circuit where we had two climbs each lap, it was a very tough course, which suited me. I was feeling great for about 2 and half laps, but on lap 3 I got put out the back of the bunch as I had not eaten or drank for over 100km, which was a big mistake! I paid the price for it, as I came in over 15 minutes down on the Winner. I was very disappointed with myself, because I know I should have done better, but I will learn from my mistake and move on. Looking forward to the 2014 season already! 

All the best, Eddie!

Nice view

Carlos Rolán made this picture of his Sensa Lombardia.

Twee liefdes

Twee liefdes in één shot. Van beide nog geen moment spijt ;-)

 

Ronald Clemens

Rood rubber

Dit is mijn aangeschafte Sensa Umbria Special, mijn eerste racefiets. Ik heb deze vorige maand gekocht en inmiddels al vele kilometers gemaakt. Het is een super fiets om mee te beginnen voor een zeer mooie prijs. Inmiddels heb ik er nieuwe rode banden eronder gezet die de fiets net iets meer uitstraling geven. Tot op heden is Sensa mij zeer goed bevallen, en ik weet zeker dat mijn volgende fiets, wanneer ik een upgrade wil, wederom een Sensa zal zijn.

 

Robin Veldman

Vier Musketiers

Deze vier Musketiers trekken samen door het land om de strijd aan te gaan met de elementen!

Perfrecte fiets

Sensa Umbria op de Mont Ventoux bij het Tom Simpson monument.
In mei 2013 tijdens “Klimmen tegen MS” ben ik drie keer op één dag omhoog gefietst.
De Umbria was hiervoor de perfecte fiets!

Paul Michielsen

Pracht Giulia

een foto van mijn nieuwe Sensa Guilia. De fiets is al uitgerust met het nieuwe 2014 frame en 
afgemonteerd met mix Ultegra 10-speed. Prachtige fiets!

Nico Oliviers

't Beest

Het is mijn derde MTB. Wat een comfort en wat een "zit" heeft deze bike. Dit is de Sensa 29er  Merano TNT Comp Special; echt een aanrader!
Ik heb hem maar 't Beest genoemd en dat is complimenteus bedoeld uiteraard.

Charles Burggraaf

Malaysian Sensa

I'm Manan Kasri from Kuala Lumpur, Malaysia. I have been riding my Sensa Romagna since March 2013. I bought the bike from Merlin Cycles while I was in the UK late last year.

Till today, I've rode the bike for almost 3,000km and it is still going strong. The bike is stiff and with the Shimano 105 components, I enjoy the gear shifting. Especially during my long weekend rides with my friends. Many people here asked me where this bike comes from. I told them, Sensa is a Dutch made bike. Most of them were quite surprised because they thought it was from Italy or Spain.

I've entered 2 tournaments so far. The first was the Kuantan century ride in early June. It was the biggest cycling race in the east coast of Malaysia. Total amount of participants was 1,800 and I managed to complete the race under scorching heat within the time allocated. The next ride was the round of Penang island with a total of 85 km with 2 KOM. It was tough during climbing but I enjoyed the descending part. I've changed the wheel set to Fulcrum Racing Zero now and the bike feels a bit lighter, 9.2kg. Thus it improves my cadence.
Thanks Sensa. I know I've made the right choice!!

Regards,
Manan Kasri

Sneeuwwitje

Mijn Sensa Trentino frame met een volledige Ultegra groep en Supra wielen; fantastische fiets! 
Mede mogelijk gemaakt door mijn dealer Vos Bikes in Losser.

Rob Kip

Berggeit

Deze prachtplaat is gemaakt door Arnold Steffens tijdens een ATB-rit door de Spaanse Pyreneeën.

Top fiets!

Sindskort een nieuwe Sensa Lombardia in mijn bezit en het is echt een topfiets!

Mark den Braber

Baltic Sensa Part II

The Sensa representative for Lithuania made a second movie about a nice Sensa Bike. This time the movie features the Sensa Sella TNT Comp Special Deal.

Sensa klik


Ik mountainbike op een Sensa Merano TNT Pro en fiets ook heel vaak op een Sensa Fermo Superlite Y-9 Cyclecrosser.
Met deze 2 bikes kan ik prima fietsen door de bossen of de mountainbikeparcoursen hier in de omgeving.

Regelmatig kom ik Sensa rijders tegen tijdens het mountainbiken of crossen. Dan wordt er bijna altijd een praatje gemaakt met betrekking tot onze fietsen. Dat is best wel apart vind ik. Met alle respect, de Sensa bikes zijn niet echt exclusief of heel duur, maar er is wel met de mede Sensa bikers een onverklaarbare klik. Duidelijk is dat we trots zijn op onze bikes. 

En trots ben ik zeker op mijn MTB Merano TNT Pro 29", hier op de foto tijdens een MTB vakantie in Italie. 
De Fermo is een stoere cyclocrosser met prima rij-eigenschappen en ik vind hem zo mooi.

 Jeroen Kuijt

Stiekem rijden

Afgelopen zaterdag heb ik mijn nieuwe Sensa Lombardia opgehaald! Ik heb gekozen voor de Ultegra Mix afmontage met Supra RC58 wielen. Ik kan hem helaas nog niet gebruiken vanwege een knieoperatie. Nog 1 maand en dan kan ik los! Nu stiekem wat kleine stukjes...
De reacties zijn unaniem positief en ik ben zeker enthousiast!

Groeten van een trotse Sensa eigenaar,
Jurg Goeree

Baltic Sensa

By Bike PRO in Klaipeda, Lithuania Sensa is also getting represented in the Baltic States.
The guys of Bike PRO made a nice movie about the 2013 Sensa Trentino SL Comp. 

Sensa duo

Vandaag heb ik mijn nieuwe Sensa Catena mogen afhalen bij mijn dealer. In 2010 kocht ik al een Sensa Romagna,
welke dit jaar een ferme upgrade heeft gekregen. De Romagna heeft nu een volledige Ultegra groep en nieuwe Supra wielen.

Frederic

Custom paint job


Ik ben sinds kort in het bezit van een Sensa Lombardia. Deze is door mijn dealer, Bikeparts4u, besteld en door een professionele spuiter in de door mij gewenste kleur gespoten, RAL 5007 mat. Het doel was een unieke fiets samen te stellen. Al snel bij Sensa terecht gekomen door de zeer aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding. Bovendien past de geometrie van de Lombardia mij perfect. Elke gereden kilometer is tot nu toe een genot!

 

Groep:            SRAM Force met Shimano Ultegra Cassette en  
Zadelpen:      3T Dorico Team Black  
Zadel:             Fi'zi:k Antares Versus
Stuurpen:       3T ARX Team Black 
Stuur:              3T Ergonova Team Black
Bar end:         Pro Anatomic 
Wielen:           H+Son TB14 velgen & Hope Pro III naven 
Banden:         Veloflex Master & Michelin Airstop Latex binnenbanden 
Pedalen:        Look Keo 2 Max Carbon

Michel Sitton

Triatletisch vermogen
 

Ook in de triathlonwereld is Sensa al geen onbekende meer. Tijdens de 2013 triathlon van La Roche
in België gaf Pieter Helin acte de présence en gaf  zijn tegenstanders het nakijken. Pieter behaalde
namelijk samen met zijn schitterende Sensa Lombardia SL de eerste plaats. Een erg mooie prestatie
van zowel de machine, maar zeker ook de man!

Irish talent


In Ierland rijdt het jonge Ierse talent Eddie Dunbar alle concurrentie zoek op zijn Sensa Giulia. Op
de foto maakt hij furure tijdens de Coachford Classic. Deze koers werd door hem glansrijk gewonnen
op grote afstand van zijn tegenstanders. Mede natuurlijk door zijn Sensa.

Eddie Dunbar is an upcoming talent in Ireland. His competitors have a tough time keeping up with
Eddie when he rides his Sensa Giulia. The picture shows him during the Coachford Classic, which he
won by a great lead on his opponents. Ofcourse with a little help of his Sensa. 
 

Enthousiaste dealer


Ook onder de Sensa-dealers zijn enthousiastelingen! Frank Lammers van Mantel heeft deze fraaie
Sensa Giulia in zijn bezit.

Het zonnige zuiden / The sunny south

Sensa dringt langzaam aan ook door in het zonnige zuiden van Europa. Deze mooie Sensa Fiori TNT's
zijn gespot in de buurt van Valencia. Santiago Rey is een van de mannen op de foto en heeft een fraai
testverslag geschreven over zijn Sensa Fiori TNT Pro.

Even in the sunny south of Europe you can find Sensa. These nice Sensa Fiori TNT's we're spotted in
the Valencia region. Santiago Rey is one of the men on the picture and he wrote a test report about his
Sensa Fiori TNT Pro.
 

Oude hobby

Sinds 2011 de “oude hobby” weer opgepakt, de keus viel op het Hollandse merk Sensa. Na enige tijd zoeken was mijn oog gevallen op een Sensa Lombardia Ultegra Compact Special Deal. Omdat ik nog stam uit een periode van 5 tandwielen achter en shifters op het frame enz. enz. heeft de tijd goede dingen gedaan met racefietsen.

Het afwerkingniveau van deze carbonfiets is op een zeer hoog niveau en ondanks ik 1.90m en 95kg ben past de fiets perfect en geeft geen krimp. Ik ben zeer blij en trots op deze fiets.

Henk Nillesen

Super Superlite!

Onderstaande tekst heb ik vanavond op Kieskeurig.nl geplaatst. Ik hoop dat het gelezen wordt en veel meer mensen kiezen voor een Sensa fiets, zoals de mijne.

“Ik heb een Sensa Superlite 2013 herenfiets 56 cm met als optie hydraulische remmen (+99,00) gekocht in januari 2013. Wat een fantastische fiets! Had hem van een plaatje besteld en hij was nog mooier dan op de foto's toen ik hem afhaalde bij 12GO Trading.

Ik wilde een lichte fiets met veel versnellingen met derailleurs die exclusief is. Ik wilde geen zware verende voorvork. Vormgeving vind ik belangrijk alsmede kwaliteit. Deze fiets is echt een aanrader. Hij fiets erg licht en je bent er razendsnel mee (ik heb wel een goede conditie) en de remmen zijn bijzonder goed. Dit komt door de extra remkracht van de hydraulische remmen. Ook in de regen remt dit zeer goed. Hij is heel stijf gebouwd en licht in gewicht door carbon voorvork en aluminium frame. Verder valt de afwerking positief op. Minstens kwaliteit van Gazelle of Batavus, misschien wel richting Koga Miyata. Prijs kwaliteit verhouding is erg goed. Er zou in NL meer reclame voor deze fiets en dit fietsmerk moeten zijn. Wordt nota bene in eigen land gebouwd (Almelo). Groet, Richard uit Gouda”

U ziet, ik ben zeer tevreden met mijn fiets, elke dag is het genieten. Ik ben wel wat gewend, maar dit is mijn eerste Sensa.

Ik vind echt dat jullie merk en dan vooral de trekking of hybride modellen meer onder de aandacht gebracht moeten worden (de racefietsen lopen wel). Ik denk dat nog steeds de meeste mensen in dit land voor de veilige en o zo bekende Gazelles, en Batavussen etc.  gaan. Niets mis mee, maar onderscheiden van de massa is leuk en helemaal als dat met zo’n goede prijs-kwaliteit verhouding kan. Aan de andere kant is die exclusiviteit juist wat me aanspreekt.

Met vriendelijke groet,

Richard -Sensa Superlite- Stieltjes uit Gouda

Sensa Virus, het vervolg..

In oktober 2012 kon het niet laten om toch eens te gaan kijken naar een Sensa Sella TNT-Comp 29-er, na niet al te lang twijfelen en praten met onze lokale bike specialist Sirocco Personal Bikes te Woensdrecht was de deal snel gesloten.
Ik heb daar mn 2 jaar "jonge" Sensa Collina achtergelaten voor de Sella TNT Comp 29-er. deze fiets past veel beter bij mijn lengte van 1,95 meter en al heel snel ondervond ik de voordelen voor mij van de 29er bikes!
De fiets is heel duidelijk een paar klassen hoger dan de Collina waar ik 2 jaar met plezier op heb gefietst, maar de afmontage van deze bike is echt beduidend beter met SLX / XT mix!
Na ongeveer 1000km bike plezier achter de rug ben ik zeer blij met mn keuze!
Afgelopen week weer voor het eerst op de racer, Sensa Romagna Special Deal, gezeten en nu maar weer op naar het wegseizoen!
Kortom weer een bevestiging dat mn Sensa virus voortduurt, het inmiddels mijn 4e Sensa in 2,5 jaar tijd en dat is niet zonder reden, voorlopig verwacht ik wel weer wat jaartjes zoet te zijn met mijn Sensa Sella 29er, Romagna en Campagna!

Groeten,
Paul Witjes


Sweden's talent!

One of Swedens new Cyclecross talents with his nice and brand new Sensa Fermo!

Nieuwe aanwinst
 

Hinriko is super blij met zijn nieuwe aanwinst en dat is natuurlijk geheel begrijpelijk.

Superfiets

 

Afgelopen vrijdag netjes afgeleverd gekregen. Net de eerste 60 km afgelegd en hij bevalt zeer goed!
Het schakelen gaat als vanzelf. De fiets is volledig Shimano Tiagra afgemonteerd. Op mijn racefiets zit
Ultegra dus ik kan vergelijken en ik voel bijna geen verschil. 
Rijgedrag en wegligging zijn zeer goed en de fiets geeft je veel vertrouwen in de bochten en afdalingen.
Alleen bergop is het verschil wel goed te merken met een racefiets en een zwaardere crosser met
bredere banden. Ik woon in zuid Limburg dus dat verschil is hier wel goed te meten.
Ik ga hier zeker veel plezier van hebben en ga hem ook als woon/werk fiets gebruiken,
vandaar ook de verlichting en het slot die op de foto te zien zijn.

Cyril Zijlstra

Crosser

Dit is mijn aluminium Sensa cyclecrosser. Ik heb 2 jaar geleden bij Goossens in Velp dit frame
en de voorvork gekocht. De cyclecrosser is eerst opgebouwd met een wat oudere
Shimano 105 groep. Afgelopen oktober en november is de fiets omgebouwd naar de nieuwe 105,
aangevuld met CX50, CX70 en Dura Ace onderdelen. Ik moet zeggen dat dit enorm scheelt
in de handling van de totale fiets. Het schakelt sneller en preciezer en het gewicht is ook iets
naar beneden gegaan, dit zal nu rond 9 kg totaal liggen. 

Ik rij met deze fiets vooral in de bossen rond Renkum en Wageningen en pak af en toe een
mountainbikeroute mee. Helaas moet ik de aller-steilste stukken dan laten liggen want het
verzet is maximaal 36-25, dus geen mountainbikebereik.
Ik ben geneigd deze fiets te vergelijken met mijn carbon Giant TCR maar dat is natuurlijk
niet eerlijk. Een crosser is nu eenmaal wat zwaarder en alles loopt wat moeizamer door
de bredere Challenge Grifo banden. Maar als ik zou moeten kiezen welke ik in zou moeten leveren?
Ik zou het niet weten!
Verdere afmontage: Frogleg remmen, Fulcrum 5 wielen, Giant voorbouw, FSA compact stuur,
Fizik Alliante zadel en Pro PLT zadelpen. SPD pedalen en BBB carbonlook stuurlint,
welke makkelijk schoon te houden, ook deze witte.
Kortom zeer tevreden over deze Sensa! De volgende, het is nog lang niet zo ver wat mij betreft,
is weer een Sensa!

Diederik Mittendorp

Sensa goes Down-Under

De Fiori TNT heeft het erg goed gedaan tijdens de Crocodile Trophy 2012 in Australië.
Een echte "supermasjien"!

Christof Mariën

Goede motivatie!

Omdat mijn huisarts commentaar had vanwege mijn gewicht en omvang werd ik voor de keus gesteld of op korte termijn aan de medicijnen of een ander leven gaan leiden. Persoonlijk is de keus niet zo moeilijk, dus daar hoort sporten in de vorm van bewegen ook bij. Uit het verre diepe verleden kon ik mij nog herinneren dat er ergens in de schuur nog een racefiets aanwezig moest zijn. Na lang zoeken vond ik mijn bekende “ijzeren”  racefiets terug maar niet meer in de staat zoals ik hem 15 jaar geleden had achter gelaten. Opknappen was geen optie dus ik ben me gaan oriënteren wat er op de markt te koop is. Via via kreeg ik te horen dat een Sensa voor beginners een leuke racefiets is en deze ook betaalbaar is. En dat klopt ook. Ik heb de Romagna Special White model 2013 sinds een 1/2 jaar in mijn bezit en het is een hele openbaring als je na zoveel jaren niet meer hebt gefietst en je gaat je eerste rondje weer rijden. Weer of geen weer, deze fiets houdt zich goed. Geen geknoei met schakelen. Zowel voor als achter werkt het meteen zoals het hoort. Licht van gewicht, mooie afgewerkt, goed zadel. Al met al zeer tevreden. Het “fietsvirus”  heeft mij weer te pakken en elk moment dat ik even tijd heb ga ik, weer of geen weer, er op uit. Nu woon ik aan de kust dus wil je kilometers maken dan zal je of “omhoog” of “omlaag” moeten fietsen als je langs de kust wilt blijven. Het voordeel is dat je 75% van de rit altijd wind tegen hebt. Zijwindgevoelig is deze fiets in zijn geheel niet. Het betreft een aluminium frame met een carbon voorvork. Afgemonteerd met een Shimano groep 105. De overige attributen op en rond de Sensa betreffen de standaard uitvoering.  Mijn eerste doel is om 20 kg af te vallen, wat overig gelukt is dankzij het rijplezier en het gemak van deze fiets. Mijn tweede doel is om in 2012 alsnog naar mijn schoonouders in Noordwolde Zuid te fietsen. Rond de 170 km. Ik kan eenieder die wil gaan toeren en toch een stuk comfort erbij wil hebben de Sensa zonder meer aanbevelen.

 Veel fietsplezier,
J. van Gils

 

Back

News
The magazines are testing the 2014 models.
Spring '14

Please see the test-report section for the results!